Wie zijn we ?

De sportvoeding van 3Action kent zijn oorsprong in 1994 toen een Ingenieur Voedingsscheikunde op vraag van enkele beroepssporters een hoogwaardige sportvoeding wilde produceren. Onderzoek naar o.a. ‘krampbeheersing t.o.v. metabole zuren’ en ‘energy controlled sugars’ liggen zo aan de basis van deze sportvoeding. De introductie van de 3Action Antikramp / krampwerende formule en de ontwikkeling van een insuline beheersende sportvoeding vormen dan ook de bouwstenen van 3Action Sports Nutrition.

Doorheen de jaren werd het productassortiment van 3Action Sports Nutrition sterk uitgebreid, steeds rekening houdend met de efficiëntie, de kwaliteit en de smaak van de producten. Het huidige gamma bestaat uit producten die volledig zijn aangepast aan de noden van zowel de recreatieve als professionele sporters.

Voor de ontwikkeling en de productie van de sportvoedingsproducten en voedingssupplementen, werkt 3Action enkel met hoogwaardige grondstoffen, afkomstig van betrouwbare leveranciers.

Ter bevordering van de energie kan u in het gehele 3Action gamma Palatinose terugvinden. Palatinose is een bron van fructose en glucose,  die door bewerking is omgevormd tot een trage suiker. In combinatie met de andere aanwezige suikers zorgt Palatinose voor een nog meer gespreide aanlevering van energie.

Verder zijn een groot aantal producten van 3Action voorzien van een speciale formule om krampen en spiervermoeidheid te voorkomen. Door het gebruik van een juiste concentratie aan mineralen en hun interactieve activiteit (onderlinge werking) wordt een bufferend effect gecreëerd op het melkzuur. Concreet wil dit zeggen dat melkzuur veel langzamer ophoopt en krampen dus worden vermeden. 

De combinatie van bovengenoemde eigenschappen resulteren in een complete, kwalitatieve sportvoeding die zowel voor, tijdens als na de sportprestatie wordt gebruikt. Een jarenlange productresearch en het continu bijsturen zorgen alvast voor een kwalitatief sterk product voor extra kracht en energie. 

3Action Sports Nutrition ondersteunt zo atleten hun sportieve doelen op een efficiënte manier te bereiken!

Palatinose

Palatinose of Isomaltulose (generische benaming) is een zuiver, wit en zoet koolhydraat dat wordt afgeleid uit een natuurlijke bron van sucrose. Palatinose ontstaat door eenenzymatische herschikking van de alpha 1,2 binding tussen glucose en fructose naar een alpha 1,6 binding (zie moleculaire structuur).

Het resultaat van bovengenoemde herschikking is een uiterst trage suiker die in combinatie met andere aanwezige suikers zorgt voor een nog betere spreiding van de energievoorziening in ons lichaam. Onderstaande kenmerken dragen dan ook bij tot het specifieke karakter van Palatinose.


1. Het leveren van langer durende energie

De trage opname van Palatinose door het lichaam resulteert in een beperkte toename van de bloedglucose en verschijnt dus veel trager in het bloed. Als gevolg hiervan blijft de energie uit Palatinose veel langer aanwezig en zorgt dus voor een constante aanlevering over een langere periode tov bijvoorbeeld glucose (zie grafiek).

2. Een lage glycemische index

De glycemische index (GI) van voedingsmiddelen bepaalt de invloed op het bloedglucose-niveau. De lage glycemische index van Palatinose resulteert in een tragere opname door het lichaam. De GI van Palatinose is 32 (Hoge GI: +70 – Lage GI: -40)

3. Geen overreactie van bloedglucose

De inname van een teveel aan gewone (snelle) suikers kan leiden tot een hypoglycemisch tekort. De energie uit snelle suikers wordt snel opgenomen door het lichaam, maar wordt ook sneller opgebruikt waardoor een tekort aan bloedglucose ontstaat. Gevolg: honger, vermoeidheid, beven, … het zogenaamde ‘zwarte gat’. De energie uit Palatinose zal pas na een veel langere periode deze grens bereiken (zie grafiek).

4. Lage insuline index

Net zoals Palatinose een beperkte reactie van de bloedglucose kent, heeft het eveneens een lage insuline index. Insuline is van belang bij de opname van voedingsstoffen door onze spieren en draagt dus bij tot het leveren van energie en het opbouwen van spierweefsel.

Gezien insuline wordt aangemaakt door het eten van koolhydraten dient ons lichaam dus voldoende koolhydraten (suikers) op te nemen om goed te kunnen presteren. Om een zo constant mogelijke energievoorziening te bevorderen moeten zowel snelle, minder snelle en trage suikers worden ingenomen. Indien men zich enkel beperkt tot de inname van enkelvoudige of snelle suikers kan insuline resistentie optreden. Concreet wil dit zeggen dat ons lichaam niet meer reageert op de insuline en ons dus niet meer kan voorzien van de nodige energie. Het resultaat hiervan is dat de aanwezige suikers in vet worden omgezet. De lage insuline index (30) van Palatinose draagt dus bij tot het op peil houden van het insuline niveau in ons lichaam (zie grafiek).

Producten

3Action Carbofruit is een koolhydraatrijke vruchtenpasta voor extra energie tijdens de sportprestaties. Elke verpakking is voorzien van 3 afzonderlijke porties waardoor 3Action Carbofruit makkelijk te doseren is tijdens het sporten.


Smaak: Aardbei of Appelsien


Gebruiksmoment: Tijdens de inspanning


Beschikbaar in: Carbofruit – 3 stuks per verpakking. Totaalgewicht: 3 x 12,5g (37,5g)

3Action Energy X-tra Bar, een energierijke granenreep met een zeer laag vetgehalte (slechts 2%). Kan gebruikt worden voor het aanvullen van de koolhydraattekorten tijdens en na de fysieke inspanning. De toegevoegde guarana zorgt bovendien nog voor een extra oppeppend effect. De reep heeft een lekkere Cookies-Chocolate smaak en een zachte 'bite' maar smelt toch niet. Ideaal dus voor tijdens de warme zomermaanden! 


Smaak: cookies-chocolate 


Beschikbaar in: Energy X-tra Bar – 45g/bar

3Action Hydration Tabs, bruistabletten om een verfrissende elektrolytendrank te maken. 3Action Hydration tabs bestaan uit de 5 belangrijkste mineralen, die verloren gaan tijdens het zweten. Los 1 tablet op in 500 tot 750 ml water – naargelang uw smaak en u zal de ideale sportdrank hebben voor wanneer u gehydrateerd wilt blijven tijdens het sporten, zonder koolhydraten en calorieën in te nemen.


KENMERKEN:

 • 5 elektrolyten/mineralen (natrium, kalium, magnesium, calcium en chloride)
 • Geen suikers / Geen calorieën
 • Geen kunstmatige kleurstoffen of bewaarmiddelen
 • Natuurlijke citroen/pompelmoes of appelsien smaak
 • Gluten-en lactose vrij


Smaak: Lemon/Grapefruit of Appelsien


Gebruiksaanwijzing: Los 1 tablet op in 500 ml of 750 ml water (naargelang smaak). 


Beschikbaar in: tube met 20 tabletten

3Action Sports Drink is de ideale, isotone dorstlesser (in poedervorm) voor sporters die zoeken naar een complete sportdrank. Naast het leveren van extra energie zorgt 3Action Sports Drink voor een snelle aanlevering van de nodige mineralen en zouten die u verliest tijdens de prestatie. Verder bevat deze dorstlesser de speciale 3Action Antikramp-formule om verzuring en spiervermoeidheid te voorkomen. 3Action Sports Drink smaakt natuurlijk fris, kleeft niet en bevat weinig ‘zuur-makers’ waardoor het goed verteerbaar is en maagklachten voorkomt.


Smaak: Citroen, Appelsien of Perzik


Kerneigenschappen:

 • Krampwerend
 • Isotoon (de concentratie van de mineralen in de sportdrank is gelijk aan de concentratie van deze stoffen in het bloed. Resultaat: snelle opname in het lichaam)
 • PH gecontroleerd (Resultaat: goed verteerbaar)
 • Kan ook warm gedronken worden

 

Gebruiksaanwijzing: Los 1 tot 1½ maatschepje op in 500ml water (1 bidon). 3Action Sports Drink wordt zowel voor, tijdens als na de inspanning gedronken.


Beschikbaar in: Potten met een inhoud van 0,5kg en 1kg – sachets van 30 g (goed voor 1 bidon van 500 ml). Om de kwaliteit en houdbaarheid te bevorderen is het poeder extra verpakt in zakken van 0,5kg.

3ACTION CARBOFRUIT ORANGE
3ACTION CARBOFRUIT STRAWBERRY
3ACTION HYDRATION TABS LEMON
3ACTION HYDRATION TABS ORANGE
3ACTION SPORTS DRINK ORANGE
3ACTION SPORTS DRINK PEACH
3ACTION SPORTS DRINK LEMON

3Action Energy Gel is een energierijke geconcentreerde gel die snel de koolhydraattekorten aanvult tijdens fysieke inspanningen. De 3Action Energy Gel bevat 75% koolhydraten, is licht verteerbaar en bevat de speciale 3Action Antikramp-formule. Door combinatie van snelle, minder snelle en trage suikers (waaronder Palatinose) draagt de Energy Gel bij tot een constante en gespreide energievoorziening. 

Smaak: Aardbei - cassis of Citroen


Kerneigenschappen:

 • Extra energie – hoog koolhydraatgehalte 
 • Licht verteerbaar 
 • Krampwerend 
 • Gluten- en lactosevrij

Gebruiksaanwijzing: Klaar voor onmiddellijk gebruik tijdens de inspanning. Steeds te gebruiken in combinatie met water.


Beschikbaar in: knijpverpakking 34g

3Action Guarana - Speed on top is een voedingsupplement met guaranaextract, vitamines en magnesium, suikers en zoetstof. 3Action Guarana bevat guarana (800 mg per ampul) met een natuurlijke actieve vorm van cafeïne (80 mg per ampul). 


Smaak: peppermint


Kerneigenschappen:

- verdrijft de vermoeidheid 
- verhoogt concentratie en energie tijdens de inspanning 
- opent de luchtwegen 
- oppeppend (prestatiebevorderend) effect 
- energieboost 
- lekkere smaak


Gebruiksaanwijzing: Drink 1 ampul vlak vóór of tijdens de fysieke inspanning. Ideaal gebruiksmoment is het laatste uur van de inspanning om bv. de finale te rijden, of gemakkelijker die lastige klim nog aan te kunnen.


De aangegeven dosis niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Een voedingssupplement dient niet als vervanging voor een gevarieerde voeding.


Let op: bevat een bron van fenylalanine.


Beschikbaar in: Verkrijgbaar in ampullen van 25 ml 

3Action Liquid Energy Gel is een kant-en-klare drinkgel die snel de koolhydraattekorten aanvult tijdens fysieke inspanningen.

De 3Action Liquid Energy Gel is licht verteerbaar en bevat 25g koolhydraten per verpakking en 40mg natuurlijke caffeïne (guarana). Daardoor is deze gel ideaal voor een extra boost op het einde van de inspanning.

Door combinatie van snelle  en trage suikers (waaronder Palatinose) draagt de Liquid Energy Gel bij tot een constante en gespreide energievoorziening. 

Smaak: Appel of Zwarte Bes

 

Kerneigenschappen:

·         Extra boost – toegevoegde guarana

·         Zonder water te gebruiken

·         Gemakkelijk te consumeren

·         Extra energie – hoog koolhydraatgehalte 

·         Licht verteerbaar 

·         Gluten- en lactosevrij

 

Gebruiksaanwijzing: Klaar voor onmiddellijk gebruik voor of tijdens de inspanning, zonder water erbij te drinken.


3ACTION GUARANA
3ACTION LIQUID ENERGY APPLE
3ACTION LIQUID ENERGY BLACKCURRENT
3ACTION LIQUID ENERGY BLACKCURRENT
3ACTION LIQUID ENERGY APPLE