Er zijn 3 vormen van rackets

Rond


Ideale beginners racket.

Meestal hebben deze rackets een grote sweet spot en dit geeft als voordeel dat je de bal niet elke keer perfect hoeft te raken.

De balans zit laag naar de handgreep toe en dat geeft veel comfort.

Ideaal voor defensief spel, ze geven veel gevoel maar boeten in op het gebied van kracht.

Diamant


Ideale vorm voor professionele spelers. Ze hebben een topbalans, het gewicht wordt verdeeld weg van de grip en naar het bovenste deel van het racket.

Dit geeft het racket veel kracht, maar minder controle. Ook de sweet spot van het racket is kleiner. Het is ideaal voor een aanvallende speler.
Als je overschakelt naar een diamantvormig padelracket, kun je het beste gaan voor een racket dat iets minder weegt dan je gewend bent, om te compenseren dat de balans bij deze rackets naar boven toe is verschoven.

Traan


De ideale racket voor de gemiddelde speler omdat ze een mix bieden van kracht en controle.
Het zijn zeer veelzijdige rackets die zich aanpassen aan alle speelstijlen, klimatologische omstandigheden en wedstrijdsituaties.

Het is een mix tussen diamant en rond, de gewichtsverdeling is zeer gelijkmatig en situeert zich in het midden van het racket, wat een evenwichtig gevoel geeft.

Racket Grip


U kunt ook 1 of meerdere  overgrips toevoegen als u het handvat dikker wilt maken. Belangrijk is om deze regelmatig te vervangen, want als je handen zweten zal je grip snel achteruitgaan. Als je dit niet doet verlies je grip op je racket en zal het beginnen draaien in je hand.


Andere opties zijn het plaatsen van een nieuwe ondergrip type Hesacore of Shock Out Undergrip om je handvat aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.