Welke padel racket moet ik kiezen ?
Tennisbal versus Padelbal

Wat is padel ?


Padel is een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash.

Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden.

De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier op. 

Strategie is bij padel belangrijker dan kracht!

Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en is erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter.

Een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s.

Padel is plezierig en uitdagend voor sportievelingen van eender welk niveau!

Welke schoen moet ik kiezen ?
Dempers Shockout of Siux ?
Wat is Padel ?
Enrique Corcuera
Walhalla van de padel
WPT Padel tornooi

Het eerste WK werd georganiseerd in 1992 in Sevilla. Sindsdien vindt het tweejaarlijks plaats. De top van de wereld speelt jaarlijks de verschillende manches van de World Padel Tour.

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 12 miljoen beoefenaars. Padel wordt onder andere al gespeeld in Argentinië, Duitsland, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Chili, Spanje, Frankrijk, Nederland, Italië, Mexico, Paraguay, Portugal, Japan, Uruguay en de USA.

In België opende Padel 4U2 Gent zijn courts in 2012 als eerste volwaardige padelclub. De club werd snel een succesverhaal waardoor veel interesse en opvolging ontstond.

Er kan in alle provincies gespeeld worden!

Brussel zal een echt WPT open Tornooi organiseren.

Geschiedenis


Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badstad Acapulco. De bedenker van de padelsport, Enrique Corcuera, was een rijke Mexicaanse zakenman. Hij bedacht de nieuwe sport door de regels, rackets en terreinafmetingen uit het tennis aan te passen. Aanvankelijk werd het alleen gespeeld door de Mexicaanse elite, maar via het Spaanse koningshuis belandde padel ook in Spanje. Corcuera introduceerde de sport in Marbella, waar in 1974 de eerste Europese Padelclub werd opgericht.

In Argentinië groeide padel uit tot een nationale sport met meer dan 10.000 terreinen en >2 miljoen beoefenaars. In Spanje werd de kaap van 1 miljoen bereikt in de jaren 90, en is het momenteel de 2e populairste sport na voetbal met >5 miljoen beoefenaars.